Inkluderande ledarskap workshop/program – mångfald

Med Urban Björn, ekonom, mångfaldsexpert och författare till boken Business as equals: jämställdhet, mångfald och inkludering ur ett affärsperspektiv.

”Om du vill vara chef och ledare idag behöver du bygga in jämställdhet, mångfald och inkludering i ditt ledarskap, annars kommer ditt bäst-före-datum som chef tidigare än du anar.”

Allt fler företag förstår vikten av jämlikhet, respekt och inkludering – men deras varför är inte alltid helt genomtänkt, förankrat och implementerat hos chefer och medarbetare. För att skapa en långsiktigt hållbar kultur och miljö behöver inkludering börja med ledarskapet. Under en halvdagsworkshop med ledningsgruppen eller motsvarande chefsled kommer ni en bra fördjupning i inkluderande ledarskap i tre delar:

  • Baskunskaper
  • Medvetenhet
  • Aktiva val

Innehållet i workshopen är en blandning av forskning, studier, quiz, kortleksövningar, verktyg, best practice och omvärldsspaningar.

Efter workshopen bestämmer ni själva, eller i fortsatt samarbete med Oxy Group, vilka aktiviteter som behöver startas upp eller förstärkas, hur implementeringen ska göras hos övriga chefer och medarbetare samt hur inkludering ska fortgå och vara långsiktigt hållbar.

Målsättningen är att alla ska ha fått ökade kunskaper kring inkluderande ledarskap,  nya insikter och förutsättningar för börja agera annorlunda i ledarskapet – redan nästa dag.

Om Urban Björn

Urban Björn är ekonom och mångfaldsexpert, med en bakgrund som chef och ledare inom Investment- och Corporate Banking samt HR-chef och Head of Diversity & Inclusion. Sedan två år tillbaka tränar han företagsledningar, chefer och ledare i Inkluderande Ledarskap. Han är författare till Business as equals (Liber, 2020), som tidningen Chef recenserade med ”Detta är en bok alla borde läsa. Två gånger”. Urban är engagerad i Diversity Charter, en ideell förening som verkar för att främja arbetet med mångfald i arbetslivet och har byggt upp verksamheten på västkusten. Han är också mentor inom Öppet Hus. Urbans motto är Just do it.

 

Relevanta nyheter från Oxy!

Vill du har information om kommande utbildningar och evenemang? Skriv in dig här så skickar vi dig information vi tror du vill ha, inte mer.

Ja tack!

Stort tack! Vi kommer inte att spamma dig och hoppas att du ska tycka vår information om kommande events och utbildningar vara relevant för dig!