Om Oxy Group

Oxy Group är en högkompetent spelare i myllret av företag som jobbar med organisations- och individutveckling. Vi består av konsulter och coacher som fokuserar på konkret utveckling. Vi gör verkstad av snack och syresätter organisationer genom att utveckla ledare, team, medarbetare och hela företag. Med konkreta insatser skapar vi mer effektivt samarbete och minskar kostnader för energispill.

Oxy Groups vision är en mer välmående, hållbar och snäll värld. Oxy Groups mission är att hjälpa verksamheter att förbättras genom insikter och beteendeförändringar hos människor. Vi jobbar för att arbetsplatser ska genomsyras av tydlighet, enkla processer och en hållbar positiv kultur. Alla ska känna att det är meningsfullt, att de mår bra, arbetar effektivt och har energi över till att ta ansvar för att bete sig klokare, snällare och bidra till en hållbar värld. Oxy Groups värderingar och beteendekoder är mod, ärlighet, göra ordentligt och passa på att ha roligt!

Oxy Group ägs av Kristina Sundbaum och Ann-Sofie Forsmark som driver verksamheten tillsammans med engagerade Oxykonsulter baserade på olika platser i Sverige. Alla är egna företagare – vi tror på frihet och hög kompetens för att skapa högt värde och positiva engagerande samarbeten med kunder. Vi är inte billigast, men skapar väldigt mycket värde för pengen.

Oxy Group skapar:

 • Effektivare samarbeten
 • Tydligare och bättre ledarskap
 • Mer hälsofrämjande arbetssätt
 • Starkare, tryggare och mer kreativa ledningsgrupper och team 
 • Ökad självkännedom hos individer och grupper
 • Önskad kultur genom att omvandla värderingar till beteenden
 • Ökad jobbhälsa och hållbarhet med bättre work-life balance

Vårt huvuderbjudande är att leda eller stötta i utvecklingsprocesser för förflyttning från nuläge till önskat läge. För organisationer, grupper och individer. Vi arbetar med förändringsledning och coaching allt från styrelsen till enskilda medarbetare. Vi skapar psykologisk trygghet, effektivt samarbetande team, goda kommunicerande ledare och en hälsofrämjande engagerande arbetskultur.

Vi är konsulter och coacher för konkret utveckling – vi gör verkstad av snack! Oxy består av ca tjugo konsulter med olika kompetenser och lång erfarenhet av ledarskapsutveckling, coaching, organisationsutveckling, kommunikation och förändringsledning. Vår perfekta kund är en som jobbar med oss långsiktigt och gör insatser på alla nivåer. Det är då vi verkligen vet att vi gör skillnad på riktigt. Men vi gör också punktinsatser som syreinjektioner, till exempel som föreläsare eller moderatorer! Vi vågar påstå att vi är supertrevliga allihop.

Vi trivs verkligen i Oxy Group och tror på det vi gör. Vi tror våra kunder märker det.

Oxys mission

Vår mission är att hjälpa organisationer att skapa förutsättningar att stärkas för att vara en framgångsrik och motståndskraftig verksamhet genom medarbetare som har bra förutsättningar för jobbet – för prestation, engagemang och välmående. Vi vill med evidensbaserade och erfarenhetsbaserade insatser gå från ord till konkret handling och hjälpa organisationer att fortsätta förbättras i en komplex och ständigt föränderlig värld. Därmed vill vi bidra ett friskt och hållbart samhälle.

För att genomföra det samlar vi mycket kvalificerade egenföretagare som alla bidrar med sin kompetens inom organisations- och individutveckling och som vill tillhöra ett kreativt sammanhang för mer kundnytta, gemenskap och utveckling.

Vårt team

Vi har många olika kompetenser, vi stärker varandra och vi ger oss inte.

Vi har samlat några av de vassaste kompetenserna hos riktigt härliga konsulter med så bra erfarenhet, drivkraft och kunskap så att de driver egna företag. Vi finns i större delen av landet och har alla en önskan om att få göra riktigt bra nytta för kunder och satsar alltid på att komplettera varandras kompetenser utifrån kundens önskan och vår kunskap om vad de verkligen behöver. 

Det händer något värdefullt när en HR-strateg och en kommunikatör skapar resultat tillsammans, när en psykolog bollar ett uppdrag med en utvecklingsledare, när en digital strateg och en ekonom pratar beteendeförändring på organisationsnivå. Tillsammans blir vi ett superteam med många års erfarenhet från våra arbetsliv, anställningar, kunder och uppdrag.

Kompetenser inom Oxy

Verksamhetsutvecklare & processledare
OBM-konsulter & beteendevetare
HR-strateger samt People & Business-advisors
Coacher, terapeuter, mentala tränare
Kommunikationsexperter & employer branding-strateger
Hälsostrateger
Arbetsmiljöexperter

Våra betendekoder

Vi lever som vi lär. Vi:

 

 • Är modiga och ärliga
 • Tänker nytt, gör ordentligt
 • Levererar värde med värme
 • Passar på att ha roligt

Är du konsult och nyfiken på Oxy Group?

Som konsult hos Oxy Group kan du kombinera fördelarna med att vara fri egenföretagare och ändå ingå i ett härligt, klokt och inspirerande sammanhang med kollegor. Vi satsar mycket på att stödja varandra i utveckling och stärka våra respektive affärer, Oxys gemensamma. Vår filosofi är att vi kan göra större skillnad, vara modigare och lära oss mer när vi jobbar tillsammans än om var och en verkar helt på egen hand.

"

Vi på på E.ON är otroligt glada och stolta över att få jobba med dessa fantastiska människor som hjälper, utmanar och leder oss på resan mot en bättre och ”varmare” arbetsplats där alla får plats! Genom att skapa bättre relationer och reflektera över våra beteenden skapar väl fungerande och effektiva team! Vi längtar till våra seminarier, trots att de kan vara utmanande, för vi älskar att lära oss mer - Vickie Peolin och Mikael Lundström ni är grymma. Tack Oxy Group.
- Urban Schill, Head of business IT Engergy Networks at E.ON

"

Nice, useful, engaging and fun session with us! We really enjoyed it and the whole team was buzzing about it afterwards so we consider it a huge success.
- Chef på Nasdaq efter workshop inom Effektiv och hållbar prestation

"

Vi vill att våra anställda ska få bästa möjliga verktyg att hantera förändring, och stressen som kan komma med den. Därför skapade vi under våren 2021 programmet ”Upgrading yourself for tomorrow – a sustainable worklife program” tillsammans med vår partner Oxy Group. Programmet ger tydlig och användbar vägledning i syfte att skapa ökat välmående för alla anställda.
- Karin Schreil, Sverigechef TietoEvry 

"

Jag kan verkligen rekommendera att jobba tillsammans med Oxy Group! De har varit riktigt proffsiga, lyhörda och adaptiva utifrån de behov som dykt upp på vägen. Vi har haft workshops i hälsofrämjande ledarskap som har varit väldigt uppskattade av deltagarna. Jag kan verkligen tänka mig jobba tillsammans med Oxy Group igen.
- Filippa Finnström, HR Business Partner MTR

"

Vi på Competensum har anlitat Oxy Group i våra HR-nätverk och kan varmt rekommendera dem. Vår bild är att de med fördel kan vara en samarbetspartner vid insatser över längre tid i organisationen, men även tillfälliga, kompetenshöjande och ögonöppnande insatser ger stort värde!

"

Ett smart koncept! Oxy Group har verkligen boostat vår organisation och våra team med ny energi.

"

Joakim Wedlund på Oxy Group var en trovärdig och engagerande talare. Hans föreläsning var både tankeväckande, rolig och helt rätt i tiden. Även nu långt efteråt pratar vi om vi är personer som tar jobbet med i det privata eller det privata med till jobbet.

"

Kan varmt rekommendera Oxy Groups utbildningar och workshops om ledarskapsutveckling.

Hur kan vi hjälpa er?

Vill ni bli mer lönsamma och samtidigt vara en hälsofrämjande arbetsplats? Vi vet hur. Kontakta oss.

Relevanta nyheter från Oxy!

Vill du har information om kommande utbildningar och evenemang? Skriv in dig här så skickar vi dig information vi tror du vill ha, inte mer.

Ja tack!

Stort tack! Vi kommer inte att spamma dig och hoppas att du ska tycka vår information om kommande events och utbildningar vara relevant för dig!