Datum

6 maj, 2021

Publicerad av

Oxy Group

Organisationsutveckling för er som är trötta på snack – våga älska long fixes

Min mamma har envist kallat mig klok i hela mitt liv. Och jag har stundom hatat det. Så sjukt tråkigt. Jag vill höra att jag är tuff och modig. Rolig och snäll. När jag nu är mitt i stormen av att bygga upp Oxy Group i en värld som famlar efter svar, tänker jag att en mix av de där egenskaperna är precis vad Oxy symboliserar. Att vara klok är ju rätt så bra – men det gäller också att var modig, rolig och snäll. Som Oxy.

Vi är väl alla egentligen rätt kloka från början men lockas in i att inte vara det. Jag och övriga Oxys kämpar verkligen för att fler organisationer och människor ska få hålla på med klok organisationsutveckling. Låter ju skittrist. Men människor kommer på köpet att må bra och ha roligt på jobbet. Inte skittrist. Fatta hur många samhällsvinster vi får av det!

Organisationsutveckling med action

Låt oss vara lite snälla mot varann och inte dra igång utvecklingsprojekt som vi någonstans vet inom oss inte kommer att leda riktigt in i mål. Önskar så att alla kunde lägga lite mer tid på att verkligen se riktningen – vart ska vi egentligen och varför? Tycker vi likadant? Bra. Då börjar vi ta oss steg för steg dit. Du kanske känner igen den här bilden när det rullas en stor sten uppför ett berg. Det är tungt, men steg för steg puttar vi den lite närmare mål. Ibland behöver vi stanna upp och kolla av riktningen – är vi på väg åt det håll vi vill? Ja, låt oss putta vidare. Och hjälpas åt.

En annan grej. Det här med ledningsgrupper… Du som sitter i en ledningsgrupp – tycker du att ni är moderna? Moderna ledningsgrupper är ju ett provocerande uttryck, jag vet. Vad betyder moderna? Hur ska en hänga med i vad som är då, nu, sen? Och spelar det någon roll? Ja, det spelar roll. En ledningsgrupp har banne mig ett ansvar att vara på hugget i att anpassa verksamheten efter omvärlden. Ledningsgruppen sätter tonen för hela verksamheten. Finns ingen ursäkt för att inte vara på tårna. Var klok, modig, snäll och ha roligt på jobbet. Det kommer att löna sig.

– Kricka –

ORGANISATIONSUTVECKLING THE OXY WAY – MER OM DET KONKRETA HÄR

Relevanta nyheter från Oxy!

Vill du har information om kommande utbildningar och evenemang? Skriv in dig här så skickar vi dig information vi tror du vill ha, inte mer.

Ja tack!

Stort tack! Vi kommer inte att spamma dig och hoppas att du ska tycka vår information om kommande events och utbildningar vara relevant för dig!